söndag 25 januari 2015

Några knappar

I går var jag på kurs i Piteå. Det vi fick lära oss att sy var dessa fina knappar! Att fara på kurs är så lärorikt och roligt! Man får träffa nya människor och dessutom lära sig nya saker. Även om det inte är så invecklade och svåra moment så är det alltid något nytt man lär sig. Dessutom har man ju roligt hela tiden! 

Detta är min kattrestaurang! Mina gamla katter...Tiger som står närmast uppe på bänken är 16 år och mamma till Bill som står längst bort. På nedre plan står min dotters katt, Chloe, som är tillfälligt boende hos oss. 

söndag 18 januari 2015

En kursväska!

En kursväska har jag länge tänkt göra men av någon anledning så har jag inte kommit mig för. Nästa helg ska jag på kurs igen i Piteå och höll på att plocka ihop tyger och prylar till den. Men då dök bristen på kursväska upp igen. Då tänkte jag att nu ska det ske! Utsidan är ett många år gammalt ufo som legat och mognat tillsammans med andra udda rutor och annat smått och gott. Detta kviltade jag ihop med dukvadd och insida och sydde ihop till en enkel men funktionell väska. Jag utgick från en lämplig skärmatta för att få en bra storlek på den. Det är inga fickor på eller i den. Istället tänker jag sy en sån där praktisk Bionic Gear Bag. Mönstret är inköpt så det är bara att sätta igång.

onsdag 7 januari 2015

Jul i syrummet


 Jag har jobbat med två ufon senaste dagarna. Den första började som ett sätt att träna på frihandskviltning. Jag började med att sy ihop ett gäng enfärgade tyger och sen har jag kviltat fritt och hejdlöst. Det finns massor med olika varianter på den duken, som det blev tillslut. Roligt sätt att helt fritt bara "syklottra" och på det sättet träna mina förmågor på det området.
Det låg en annan duk på hyllan som bara skulle kviltas och kantas...så den åkte med på köpet när jag nu var i tagen. Den känns också rolig att lägga på bordet nu efter att jag nästan städat ut julen.
Den mesta tiden har jag dock städat och sorterat i syrummet. Mitt mål är att få fram lite tomma ytor och lite ordning i lådorna. Det är så skönt och mycket roligare när det går att jobba direkt utan att börja röjja först.
Till och med restlådorna har fått sig en omgång och av bara farten började jag sy ihop lite remor och smålappar helt improviserat. Det var jätteroligt och samtidigt blev det lite mindre lappar i lådan. Jag vet inte vad det ska bli av detta men det får väl tiden utvisa.