onsdag 28 november 2012

Småväskor

Ni som följt min blogg kommer kanske ihåg när jag och min dotter besökte Quilterian i höstas. Medan jag valde tyger hann min dotter med att läsa fem kapitel i sin medhavda bok, sen tog det henne fem sekunder att välja ett tyg till ett Ipod-fodral hon ville ha. Väl hemkomna blev tygerna liggande ett tag i mitt syrum för att mogna men nu är det äntligen gjort! Valde ett mönster som finns i Fat Quarter nr 2, 2010. Ett superbra mönster som blir till flera små eller några större väskor, allt utifrån tyg och fantasi. Man lägger ihop två tyger med vadd emellan, ca 30*110, kviltar och skär sen bitar lagomt stora till väskorna man vill ha. Dragkedja på metervara är ett måste till detta. Vips har hon två pennfodral, en sminkväska, ett mobilfodral samt det efterlängtade Ipodfodralet! Julklappstips kanske?

måndag 26 november 2012

Ljuskrona för fåglarna och för ögats fröjd!

Sitter och tittar ut på mitt senaste påhitt! En tur på Returidé i Boden, en second handaffär med massor med prylar. Där fyndade jag en gammal lampkrona med keramikkupa. Jag pillade bort all el och porslinskupan och sen lindade jag på en ljusslinga. Som avlsutning letade jag fram några överblivna krokar från en IKEA stång under köksskåparna som jag hängde på nertill på kronan och voila! En ljuskrona att hänga talgbollar till fåglarna i....hoppas de gillar den. Den ser fin ut i alla fall från mitt fönster...

tisdag 13 november 2012

Litet ufo till jul

Ett litet sommarufo har äntligen blivit klart. Det är en handsömnad som jag börjat med för flera år sedan. I somras hade jag en ufohög som jag bestämt mig för att klara av men det gick inte så bra...men nu är en till avklarad i alla fall! En liten julduk lagom till jul!

torsdag 8 november 2012

En löpare till...

En tygpacke är egentligen väldigt dryg... Nu har jag sytt två dukar av de fina rosabruna tygerna jag köpte hos Brita och det finns ännu kvar tyger! Det räcker nog inte till någon mer löpare men kanske något tallriksunderlägg eller några muggmattor.
Jag kämpar på med min frihandskviltning! Det blir lite ojämnt resultat men jag tänker att ju mer jag kämpar på desto bättre blir jag på det! ...hoppas jag...
Nu längtar jag efter min symaskin som är på rep...Min gamla sköter sig bra, men den har så kort friarm och jag måste hålla på och byta pressarfot och hållare varje gång jag ska frihandskvilta och jag har blivit så bortskämd med min Huskvarna Viking 875 kvilt, som är som gjord för jobbet!