söndag 21 oktober 2012

Stjärneduk!

Nu undrar man om det här en julduk eller inte? Tygerna jag använt är inte några jultyger men jag associerade bara till pepparkakor när jag såg på dem...lustigt hur tankarna går..ett tyg, en färg eller ett mönster kan få tankarna att vandra iväg på oväntade vägar. Pepparkaketankarna fick mig att minnas ett mönster på en löpare med stjärnor som jag sett i Fat Quarter nr.4 2010...så det blev förstärkning av jultemat.

söndag 7 oktober 2012

Snart är julen här!

 Snart är julen här och för en gångs skull har jag fått en julduk klar innan jul! Jag har ingen större vana av att sy applikationer så det var en utmaning för mig. Det är svårt att få applikationssömmen fin och jämn när man syr på maskin men det gick hyfsat bra för att vara första gången.








 En liten kattig muggmatta har jag också hunnit med, himla söt tycker jag! Men det kändes lite hemskt att ställa en kopp med varmt kaffe på hans rygg... Dock befriades jag från det problemet när mitt söta lilla barnbarn tyckte att katten borde få flytta hem till hennes rum, så nu är jag utan muggmatta igen. Fast den var så rolig och enkel att sy att jag nog kan sy ett helt gäng till...kanske bli värsta "kattladyn".
Hösten är här och då är det så mysigt och trösterikt att göra lite fina arrangemang på sin bro och tända ljus. Kunde kanske ha nöjt mig mett en plantering, men det finns ju så mycket fint i affärerna så här års.