torsdag 28 juni 2012

Ufo nr. 1

När jag kom hem från jobbet idag satte jag igång att sy dessa två kuddar. Topparna är två rutor som jag sytt i våras och som skulle bli ett babytäcke. Men som synes så blev de lite väl stora för det ändamålet och blev därför liggande i min ufo-hög. Nu har jag sytt på en ram så de passar till innerkuddarna jag beställt från Soff o Stils rea och jag tycker de blev väldigt fina! Mönstret till rutorna har jag köpt från Keepsake quilting och det kommer från A Quilters Dream och heter It´s Good to be Square.

måndag 11 juni 2012

Sol ute och sol inne!

Soltäcket
En studie i  frihandskviltning
I kväll visade sig solen äntligen en stund, så underbart skönt det kändes som jag har längtat. Dessutom blev mitt soltäcke äntligen klart, så nu får de stråla ikapp! Jag har alltid tyckt om paper piecing och det här är ett mönster som jag länge velat göra. Dessutom har jag gått linan ut med frihandskviltning och för att vara novis som jag är på det området så blev jag ändå ganska nöjd. Skönt att detta ganska stora projekt är klart så jag kan börja med lite annat smått och gott i syrummet.

tisdag 5 juni 2012

Soltäcke, ufon och sommarsömnad

Man kan tro att jag varit helt overksam eftersom det är ett tag sen jag skrev i min blogg. Men faktum är att jag har jobbat på i mitt syrum i lugn men stadig takt. Det är främst mitt soltäcke som växt fram denna kyliga solfattiga vår. Nu är det bara kviltningen kvar och det är inte mycket! Jag har funderat fram och tillbaka vad jag ska våga mig på för slags kviltning den här gången och jag tog ett vågat beslut: frihandskviltning! Än verkar det gå bra men ovan som jag är så kan väl allt hända? Kanske blir jag klar till helgen, om inget oförutsett inträffar. Då kan solen flöda från mitt täcke inne oavsett om den vill göra det ute!
Min plan för sommarens regniga dagar är att göra klart dessa ufon. I alla fall några av dem vore ju perfekt eller hur? Dessutom har jag flera fina mönster på löpare som jag fått tag på under våren som jag också skulle vilja göra....dessutom ska jag ju göra en väska...sugen på den fina väskan med bälte i Fat Quarter nr.1 2012...mmmm, ja det lär inte bli brist på sysselsättning i sommar....