söndag 27 mars 2011

Det lilla huset...

Nu har jag äntligen broderat och sytt det lilla huset klart efter en vecka av magsjuka och elände. Det började på natten mot onsdag och jag har knappt återhämtat mig ännu. Men det har ju och andra sidan medfört att jag inte orkat mycket mer än att sitta i soffan, se på min,  enligt min dotter "vara sjukkanal" Animal planet och brodera lite. Idag känner jag mig i stort sett återställd och sydde klart infattningen till det lilla huset. Jag tycker att det är så roligt med broderi och planerar att börja ett nytt nu. När min dotter tar sitt körkort har jag tänkt ge henne en quillow och på själva kudden ska det vara ett broderi. Rutorna till täcket är nästan klara det är bara mittenpartiet kvar...åhå! Jag anar  ett UFO!!!


Idag har också min dotter prövat att köra bil för första gången och det gick strålande kan jag meddela. Hon var lite nervös och parkerade på bron nästan när hon lättad och lycklig avslutade sin första körtur. Lite som jag gör ibland med mina kviltar! Jag klipper och syr så tråd och tyget yr och ibland är det bara tur att det blev en användbar slutprodukt, med något skevt resultat och kanske lite för färgstarkt tygval, men det gick! Så det är bara att ta tag i hennes quillow så vi blir klara samtidigt hon och jag!

lördag 19 mars 2011

Äntligen klart!

Nu är revyperioden över och det gör att jag helt plötsligt har en massa fritid över. Det är så himla skönt att vakna på lördagsmorgon och veta att jag har en hel oförbrukad helg framför mig. Fast jag måste erkänna att jag redan saknar mina revykompisar och att stå på scenen och ge allt för publiken. Det är så otroligt roligt så det kan inte med ord beskrivas!

Men som sagt har jag nu en massa fritid att slösa och det är inte svårt att hitta saker att göra. Mitt första projekt blev babytäcket.. Den lilla babyn behagade komma en hel månad för tidigt så jag har tagit mig i kragen och äntligen gjort den klar. Disappearing ninepatch med frihandskviltade hjärtan och stjärnor! Det blev ett täcke med hjärtan för kärlek, stjärnor för lycka, ugglor för klokhet och små lamm för sköna drömmar. Inte så dumt att få tror jag. Den lilla familjen ska bara få landa lite hemma innan jag överlämnar den lilla gåvan.

Mitt andra projekt är att sätta igång med vårstädningen, mitt hem har varit sorligt försummat under träningsperioden med det tänker jag ta igen nu och möblerar om, skurar och putsar fönster så dammet yr!

tisdag 8 mars 2011

Litet hus med broderi...

Börjat med en liten välkomstbonad att ha i min lilla hall. Små hus har alltid fascinerat mig och jag har många mönster på sådana liggande. Men det här är snart klart och ska få följa på kviltträff i morgon. Jag måste erkänna att det är lite jobbigt att släpa med symaskinen till våra träffar om det inte är en kurs eller så inplanerad. Helst vill jag bara ha något som jag syr på förhand, fållar eller så.



Det här mönstret är helt underbart tycker jag! Snart, vilken dag som helst, så ska jag ta itu med det och sy den allra mysigaste lilla by med alla de små husen som står där så tätt tillsammans. Mönstret har varit i min ägo ett par år och jag tar fram det om och om igen, men det tycks mig svårt att komma igång. Tygerna finns och ligger bara där och väntar så jag vet inte riktigt vad det är som gör att det inte blir av..men snart, vilken dag som helst så!






Men innan dess så har jag väl som de flesta andra några ufon liggande. Prio ett har babytäcket som är nålat och bara väntar på kviltning..lilla babyn kommer nästa månad så jag har inte så mycket tid att spela på.
I hörnskåpet ligger det som ska bli en quillow till min dotter när hon tar sitt körkort i sommar.I sista numret av Fat Quarter fanns ett så fint broderi som passar perfekt: Kör inte fortare än att skyddsänglarna hinner med! Täcket som ska vara i kudden är Mysteriekvilten som man fann sista delen till samma nummer, no. 1, 2011 av Fat Quarter.  Alla delar är klara utom mittenrutan.

onsdag 2 mars 2011

Batikväska

Ligger hemma och känner mig eländig. Influensan har tillslut knäckt mig och tvingat mig att vara hemma från jobbet. Hela förra veckan låg den på lur men då fanns inte tid att vara sjuk, men nu är det lugnare och då slog den till med full kraft. Bara jag är pigg igen till fredag då jag det är dags för den andra föreställningen av vår revy. Har suttit någon stund vid symaskinen och äntligen fått klart min batikväska. Jag är helt såld på batiktyger just nu, helst Bali pops. De är så vackra att jag blir helt förtrollad. I min hylla ligger två Bali Pops rolls och väntar på att jag ska göra något vackert av dem. Men jag behöver något ljust komplementtyg som lyfter fram de andra tygerna. Det får bli någon inköpsresa till Storheden här framöver.