måndag 28 februari 2011

Lite av varje

Några bilder på mig i revyarbete
Nu har vi äntligen haft vår premiär på årets revy! Det har varit så himla roligt att umgås med min andra familj: HARADSREVYN i två månader. Premiären blev en succé och vi fick fina recensioner i både NSD och Kuriren. Men nu är det faktiskt skönt att umgås med min första familj igen. Hälsade på mina underbara barnbarn igår. Det är verkligen lycka att få umgås med två så underbara små personer.
Men jag blev förkyld förra veckan och det vill inte ge med sig. Försökte hålla mig upprätt på jobbet idag, men fick moloket inse att det är lika bra att vara hemma ett par dar och vila och försöka bli frisk igen.

torsdag 10 februari 2011

Lapptäcke på ännu ett sätt.

Om man inte syr ett lapptäcke, planerar ett lapptäcke, skär till bitar till ett lapptäcke, surfar på Internet och kollar på lapptäcken eller läser en bok eller ett lapptäcksmagasin om lapptäcken så finns det ännu ett sätt att njuta av dem. Man kan fotografera dem och klippa sönder fotografierna och sedan sammanfoga det hela i ett album! Man kan fotografera detaljer och helheter och sedan få fram spännande bilder av sina täcken. Sedan dekorerar man med spetsar, knappar eller bokmärken kanske. Det är himla roligt att pyssla med. Ännu ett sätt att njuta av lapptäcken helt enkelt!

onsdag 9 februari 2011

Snyggaste blomman?

Längtar oerhört efter vår och värme. Förr om åren sådde jag alltid en massa frön för att fylla min trädgård med en prakt som sällan skådats på dessa breddgrader. Nu var mina drömmar lite större än det slutliga resultatet, men det var mysigt att gå där och pyssla om mina små späda skott och drömma om det slutliga resultatet. Numera har jag så dåligt med plats för några fröodlingar så någon handelsträdgård får ta hand om förarbetet så planterar och njuter jag bara. Drömma kan man ju göra ändå och göra upp planer för sin fantastiska trädgård.
Men den här blomman har jag kanhända varit med om att driva upp, i alla fall den plantan den är sprungen ur, den vackraste blomman i min trädgård. 

fredag 4 februari 2011

Belöning efter eller sporre innan?

Jag brukar lura mig själv att göra mindre roliga saker genom att lova mig belöningar eller hålla inne med belöningar tills arbetet är gjort. Så här på våren längtar jag oerhört efter tulpaner, de liksom är våren eller åtminstone löfte om att våren är nära. Men eftersom jag tror att jag är listig och kan få saker gjorda genom att fresta mig själv med trevliga saker så gjorde jag det igen i vanlig ordning. Åh, vad jag längtar efter tulpaner! tänkte jag. Sen svarade jag mig själv: Ja, det vore trevligt, men då måste du städa köket först, byta gardiner och torka av skåpluckorna! Jaha, svarade jag då mig själv 2 igen. Dagar och veckor gick utan vare sig städat kök, nya gardiner eller tulpaner.... Jobbet, revyn och livet tar för mycket plats just nu, så städningen inskränker sig till det jag hinner tvinga Linnea att göra.
Men listig som jag är så tvärköpte jag tulpaner igår och röjde undan en plats på bordet och ställde snabbt dit dem innan Katarina 2 hann protestera!
Ha, ha, ha!! Lurad!! Jag beundrar mina fina tulpaner och kisar med ögonen när jag är hemma, vilket jag aldrig är just nu i dagsljus och då slipper jag se mina oputsade fönster och otorkade skåpluckor! Dessutom så ska jag köpa mer tulpaner sen, när jag faktiskt har fått tid att städa mitt lilla hem lite! Just nu har jag mycket roligare saker för mig än att städa, så det så!